Požar kod Atine, povređeno troje

Izvor: B92, 17.Jun.2012, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar kod Atine, povređeno troje

Atina -- Stotine vatrogasaca pokušavaju da ugase veliki požar u blizini Atine, u kojem je uništena fabrika, škola i više kuća i povređena su tri vatrogasca.

Oko 260 vatrogasaca bore se protiv vatrene stihije uz pomoć 115 vozila i tri letelice. Požar je izbio juče popodne na tri lokacije.

Požar koji od juče gori jugoistočno od Atine primorao je stanovnike okolnih naselja da iz predostrožnosti napuste svoje domove, ali vatrogasci kažu da vatra postepeno gubi na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << intenzitetu i očekuju da će biti ugašen u narednih nekoliko sati.

Vatra je najžešće besnela između mesta Keratea i Paleja Fokeja, 40 kilometara jugoistočno od Atine. Požar je izbio juče od varnica prilikom zavarivanja, koje je razneo jak vetar koji je duvao 70 kilometara na čas. Vatra se brzo proširila na tri naseljena mesta na južnom obodu Atine, prenela je agencija Rojters.

Četiri osobe su izvedene pred sudiju zbog požara i protiv njih će biti podignuta optužnica. Grčka policija je saopštila da ovaj prvi požar ove sezone nije ugrožio kuće, mada su stanovnici nekih od njih se evakuisali iz predostrožnosti, ali da je uništeno najmanje 10 manjih skladišta i da su četiri vatrogasaca prebačena u bolnicu zbog problema sa disanjem.

Grčka danas očekuje od Italije pomoć u vidu aviona kanadera, a uputila je poziv za pomoć i Francuskoj i Hrvatskoj.

Požar je uništio fabriku i školu u gusto naseljenom atinskom predgrađu Paliniju. Vatra najžešće besni između Keratee i Palaje Fokaje, 40 kilometara jugoistočno od Atine, i kreće se ka obalskom gradu Lavriju.

Požar su izazvali varioci i četvorica ljudi će danas biti saslušana u tužilaštvu radi eventualnog podizanja optužnice.

Očekuje se da će zbog požara biti odloženo otvaranje biračkih mesta u Keratei i Lavriju.

Grci danas, drugi put za dva meseca, izlaze na parlamentarne izbore od kojih bi moglo da zavisi da li će Atina sprovesti plan štednje ili će doživeti ekonomski kolaps i izaći iz evrozone.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliki požar u blizini Atene

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2012

Stotine vatrogasaca bore se s požarima koji su zahvatili makiju blizu Atene, a nakon izbijanja požara u međuvremenu se pojavilo novo žarište. Dva talijanska kanadera su tijekom jutra stigla u pojačanje. Hrvatska je vlada također odlučila u Grčku uputiti jedan kanader s dvije posade. Grčke...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Požar u blizini Atine, povređeno troje

Izvor: Akter, 17.Jun.2012

Stotine vatrogasaca pokušavaju da ugase veliki požar u blizini Atine, u kojem je uništena fabrika, škola i više kuća i povređena su tri vatrogasca

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.