Povređeni državni sekretar SAD otputovao za Boston

Izvor: Akter, 01.Jun.2015, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni državni sekretar SAD otputovao za Boston

Američki državni sekretar Džon Keri koji je polomio nogu pri padu s bicikla, u ponedeljak je iz Ženeve otputovao za Boston posebnim američkim vojnim avionom za medicinski transport

Njegovo odsustvo s međunarodne sceni dok mu ne zaraste butna kost, otvara pitanje njegovog angažovanja na više tema američke diplomatije.

Keri, i sa 71 godinom strastveni biciklista, pao je sa svog takmičarskog bicikla od kojeg se ne razdvaja ni na službenim putovanjima, kakvo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << bilo ovo, u nedelju u Sionzijeu, Francuskoj, nedaleko od Ženeve i odmah ga je preuzela francuska služba spasavanja i prenela u Univerzitetsku bolnicu u Ženevi.

Udes mu se dogodio tokom uspona biciklom na Kol de la Kolombije, klasik trke Tur d Frans.

Neumorni Džon Keri koji putuje svetom skoro neprekidno više od dve godine, bio je ponovo u Ženevi prošlog vikenda da bi se sastao sa svojim iranskim kolegom Mohamadom Džavadom Zarifom, u nadi da će do 30. juna sklopiti istorijski sporazum o nuklearnom programu Teherana.

Keri je prihvatio da noć provede u bolnici, ostao je koliko je moguće aktivan, i razgovarao telefonom s predsednikom SAD, Barakom Obamom, a u ponedeljak i sa svojim francuskim kolegom Loranom Fabiusom.

Stejt department nije ništa saopštio o programu oporavka svog šefa, što će verovatno trajati nekoliko nedelja.

Džon Keri je trebalo da u nedelju bude u Madridu, na audijenciji kod kralja Španije, Felipea VI, da se sastane s premijerom Marianom Rahojem i s njegovim ministrom inostranih poslovam Manuelom Garsia-Margaljom.

U ponedeljak i utorak trebalo je da bude u Parizu, na ministarskom sastanku međunarodne koalicije koja se bori protiv vojske Islamske države, a na tom sastanku su i premijer Iraka Haider al-Abadi i Kerijeve francuske i britanske kolege, Loran Fabius i Filip Hamond. Umesto Kerija na tom skupu je njegov pomoćnik Toni Blinken.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povređeni državni sekretar SAD iz Ženeve otputovao za Boston

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2015

Američki državni sekretar Džon Keri koji je polomio nogu pri padu s bicikla, u ponedeljak je iz Ženeve otputovao za Boston posebnim američkim vojnim avionom za medicinski transport...Njegovo odsustvo s međunarodne sceni dok mu ne zaraste butna kost, otvara pitanje njegovog angažovanja na više...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.