Izvor: Blic, 25.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povišica za sudstvo

Povišica za sudstvo

BEOGRAD - Božidar Đelić, ministar finasija, i Vladan Batić, ministar pravde, odgovorili su juče da se 'izvrši korekcija plata za zaposlenih u pravosuđu i u objektima za izvršenje krivičnih sankcija'. Kako je za 'Blic' objasnio ministar Batić, ne može se govoriti u procentima, jer neće biti lineranog povećanja za sve, već će se korekcija vršiti prema stručnoj spremi i vrsti radnog mesta.

Prema njegovim rečima, najviše će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobiti zaposleni u zatvorima, koji su, kako ističe Batić, do sada bili zapostavljeni.

- Na sastanku je odgovoreno da se povećanje plata vrši individualno u skladu sa vrstom radnog mesta. Ministarstvo finansija će sada u okviru budžetskih mogućnosti napraviti računicu koliko će ko dobiti povećanja, uglavnom će biti povećani koeficijenti. Idemo ka tome da se koeficijenti za istu stručnu spremu ujednače u svim delatnostima koje su na budžetu. Uskoro će Vlada Srbije doneti uredbu o promeni koeficijenata za zaposlene u pravosuđu, upravi i zatvorima - kaže Batić Slavica Živanović, predsednica Sindikata pravosuđa, kaže da još uvek ne znaju šta ovo konkretno znači.

- Za sada su jedino upravnici zatvora dobili dopis u kome stoji da će u narednih sedam dana, finansijski stručnjaci izračunati koliko može da bude povećanje. Čuvarima je rečeno da će imati plate kao policajci, samo što niko ne zna kolike su njihove plate. Što se tiče zaposlenih u sudovima, niko ne zna šta to za nas konkretno znači. Ali ističem, ovo ne gasi požar - kaže za 'Blic' Živanovićeva.

Ona je naglasila da će nakon konsultacija sa članstvom iz unutrašnjosti odlučiti da li će danas biti održan ranije najavljeni protest pred zgradom Vlade Srbije.

U Ministarstvu finansija juče nismo uspeli da dobijemo pojašnjenje ove odluke. T. Aleksić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.