Izvor: Blic, 19.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povišica plata na univerzitetima

Povišica plata na univerzitetima

BEOGRAD - Predstavnici Ministarstva prosvete, rektori univerziteta u Srbiji i ministar finansija Božidar Đelić dogovorili su se juče da se počev od isplate za septembar, plate zaposlenih na univerzitetu obračunavaju po osnovici od 1.113 dinara bruto.

To znači da će osnovica septembarske plate univerzitetskim radnicima biti povećana sa 706 na 770 dinara, čime će biti izjednačeni prosvetni radnici u visokom obrazovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i radnici u zdravstvu.

Dogovoreno je i formiranje radne grupe koja će raditi na zakonu o radu sa podsticajnim sistemom finansiranja i elementima solidarnosti prema bazičnim fakultetima. Element solidarnosti prema bazičnim fakultetima znači da će fakulteti koji sami ostvaruju više sredstava, kao što su Pravni i Ekonomski, biti solidarni prema bazičnim fakultetima koji izučavaju književnost, matematiku, istoriju i ne mogu sami ostvariti veća sredstva. Radnu grupu čine predstavnici ministarstava finansija, rada i zapošljavanja, pravde i lokalne samouprave, sporta i predstavnici univerziteta.

Na sastanku je dogovoreno da se ubrza dinamika isplate materijalnih troškova koje čine struja, voda i druge režije.

S.S. Konkurs za dodelu stipendija

BEOGRAD (Tanjug) - Republička fondacija za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka objavila je konkurs za dodelu stipendija za školsku 2001/2002. godinu, za učenike srednjih škola i studente osnovnih i postdiplomskih studija, rečeno je u toj fondaciji.

Za stipendiju mogu konkurisati učenici srednje škole koji su, pored odličnog uspeha, osvojili jedno od prva tri mesta na takmičenjima znanja republičkog, saveznog i međunarodnog ranga. Rok za prijavljivanje je 15. oktobar ove godine, a stipendije se dodeljuju za jednu školsku godinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.