Izvor: Blic, 16.Sep.2016, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenica Janković osudila pretnje smrću novinarima

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je danas osudila anonimne pretnje smrću upućene novinarima Nedimu Sejdinoviću i Dinku Gruhonjiću i njihovim porodicama i upozorila na slične pretnje izrečene ranije putem društvenih i socijalnih mreža i drugim novinarima.

- Ove pretnje predstavljaju i težak oblik diskriminacije kojim se izaziva rasna, nacionalna, i verska netrpeljivost i očekuje da će nadležni organi hitno reagovati - navela je poverenica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Poverenica Janković je takođe upozorila javnost i na ostale pretnje i izjave sa elementima govora mržnje upućene putem socijalnih i društvenih mreža novinarima i novinarkama u prethodnom periodu.

Pretnje i govor mržnje su nedopustivi u zemlji koja gradi tolerantno i demokratsko društvo, a počinioce treba oštro sankcionisati, zaključuje poverenica, a stoji u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poverenica Janković osudila pretnje smrću novinarima

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2016

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je danas osudila anonimne pretnje smrću upućene novinarima Nedimu Sejdinoviću i Dinku Gruhonjiću i njihovim porodicama i upozorila na slične pretnje izrečene ranije putem društvenih i socijalnih mreža i drugim novinarima..."Ove...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.