Izvor: B92, 20.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan etilenski plamen u Pančevu

Beograd -- Plamen na etilenskoj baklji fabrike "Etilen" u HIP-Petrohemiji u Pančevu sinoć je bio povećan.

Uprava fabrike tvrdi da to neće imati posledice po životnu sredinu. Iz tog preduzeća je saopšteno da je plamen na etilenskoj baklji oko 20 časova bio znatno veći nego u redovnom režimu rada, ali da taj "kratkotrajan prekid nema posledica po životnu sredinu i da je "strogo kontrolisan od strane dežurnih u "Petrohemiji".

"Kratkotrajni ispad kompresora izazvao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je poremećaj u proizvodnji, a kvar je brzom intervencijom saniran u kratkom roku.

Podsećanja radi, pančevačka HIP-Petrohemija je s jeseni 2006. godine nekoliko puta izazvala zagađenje vazduha u tom gradu.

Republički inspektor za zaštitu životne sredine je zbog brzine prepumpavanja otpadnih voda naložio tom preduzeću da obustavi sve vanredne aktivnosti dreniranja ka uljnom gravitacionom separatoru, dok se ne steknu povoljni meteorološki uslovi.

Takođe, HIP-Petrohemiji je naloženo i da sprovede tehničko-tehnološke mere za smanjenje emisije opasnih i zagađujućih materija na gravitacionom separatoru zauljenih otpadnih voda u roku od godinu dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.