Potvrđen najviši nivo lečenja pacijenata

Izvor: Danas, 28.Jan.2015, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđen najviši nivo lečenja pacijenata

Novi Sad - Više meseci truda i predanog rada čitavog kolektiva doneo je Institutu za KVB Vojvodine akreditaciju. Na osnovu procentualne zastupljenosti dobijenih ocena, direktor Agencije doneo rešenje o izdavanju sertifikata o akreditaciji Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici na period od sedam godina.

Institut u Sremskoj Kamenici je zadovoljio na najviši mogući način standarde za akreditaciju zdravstvenih ustanova tercijarnog nivoa zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << zaštite. Kvalitet rada je ocenjivan prema unapred utvrđenim akreditacijskim standardima na osnovu skale za ocenjivanje ispunjenosti. Dugogodišnja dobra praksa sada je pretočena u niz procedura shodno zahtevima akreditacijskog procesa. "To znači da smo ispunili uslove standarda u vezi sa lečenjem i uslugama pruženim pacijentu, kao i standarde za rad službi kliničke podrške (laboratorija, radiološke dijagnostike i apoteke). Takođe, na najviši nivo rada dovedeni su standardi rada pratećih službi u okviru bolnice koje pomažu i prate proces sprovođenja lečenja. Prateće službe su one koje se bave životnom sredinom (uključujući kontrolu širenja infekcija, upravljanje medicinskim otpadom, masovne nesreće i akcidentne situacije, centralnu sterilizaciju i bezbedno korišćenje opreme, materijala, medicinskih uređaja i prostora), zatim ljudskim resursima i one koje rade posao upravljanja informacijama", navodi se, između ostalog, u saopštenju povodom dobijanja Sertifikata na najduži mogući period za koji se on dodeljuje.

- Zahvaljujem se AZUS-u na pokazanoj visokoj profesionalnosti tokom procesa akreditacije i njihovom strpljenju i pomoći u toku naših obimnih priprema za akreditaciju. Hvala osnivaču, Vladi Vojvodine, jer je pokrenuo a i podržao ovaj proces. IKVBV je prva tercijerna ustanova u zdravstvu u Srbiji koja je dobila akreditaciju na maksimalnih sedam godina iz prvog pokušaja i mi smo na tome izuzetno ponosni. Želimo da se i dalje dobro osećate u IKVBV, našoj zajedničkoj Vojvođanskoj sigurnoj kući za brigu o srcu - istakao je dr Robert Jung, v. d. direktora Instituta.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.