Izvor: B92, 22.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebna veća mobilnost studenata

Ljubljana -- Završena trodnevna regionalna konferencija rektora univerziteta i predstavnika studenata.

U Ljubljani je u subotu završena Konferencija rektora jugoistočne Evrope, koju su organizovali Univerzitet u Ljubljani i studentska organizacija ovog univerziteta, na kojoj su prema rečima organizatora ostvareni ciljevi susreta i dogovoren ponovni susret iduće godine, na kome će biti proverena uspešnost sprovođenja dogovorenih ciljeva.

Svi učesnici su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saglasni da u regiji mora da se ostvari veći kvalitet u saradnji univerziteta, a pre svega veća mobilnost studenata i profesora. Tokom konferencije je potpisano 19 memoranduma i dva sporazuma o saradnji, između Univerziteta u Ljubljani i beogradskog i novosadskog univerziteta.

U raspravama studenata i profesora na konferenciji su učestvovali i predstavnici slovenačkih ministarstava spoljnih i unutrašnjih poslova, koji bi trebalo da pomognu da se studentima i profesorima omoguć lakša mobilnost, odnosno pridobijanje viza, dozvola za boravak ili reše drugi brojni problemi iz nadležnosti ovih ministarstava, koji postoje u regiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.