Izvor: B92, 12.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o izradi projekta za izgradnju stanova za vojsku

Beograd -- Ambasador Grčke u Beogradu Mihael Spinelis i direktor Ekonomskog instituta Vera Leko potpisali su u petak ugovor za izradu projekta za izgradnju između 12 i 18.000 stanova za pripadnike Vojske Srbije i Crne Gore. Izradu projekta finansira vlada Grčke, a sprovešće ga Centar za vojnoekonomska i strategijska istraživanja pri Ekonomskom institutu. Cilj istraživanja je da se sačini program za pribavljanje stanova za pripadnike vojske, kako bi se rešio ukupni stambeni problem najdalje do 2010. godine.

Oko 22.000 pripadnika Vojske SCG nema rešeno stabmeno pitanje što, kako je rečeno, veoma negativno utiče na moral vojske i može da postane ozbiljna prepreka u sprovođenju vojnih reformi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.