Potpisan Protokol Ministarstva pravde i Sindikata pravosuđa

Izvor: Studio B, 11.Okt.2011, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan Protokol Ministarstva pravde i Sindikata pravosuđa

Sindikat pravosuđa i Ministarstvo pravde Srbije potpisali su Protokol o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u pravosudnim organima i ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako je navedeno u saopštenju, nakon višemesečnih pregovora postignut je dogovor koji je pretočen u Protokol, a koji potpisale ministarka pravde Snezana Malović i predsednica Sindikata Slađanka Milošević.

Protokol se sastoji iz dve faze i prva će se realizovati nakon usvajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rebalansa Budžeta, najkasnije do 30. novembra, dok se druga odnosi na nastavak dijaloga o zaradama i drugim primanjima zaposlenih u 2012. godini.

Prvi deo Protokola obuhvata isplatu jubilarnih nagrada za 2009. i 2010. godinu, isplatu jednokratne pomoći porodiljama i nameštenicima socijalno najugroženije grupe zaposlenih u iznosu od 10 hiljada dinara, isplatu dugovanih dnevnica i putnih troškova zaposlenima u ustanovama za izvršenje krivicnih sankcija, rečeno je Tanjugu u Sindikatu zaposlenih u pravosudnim organima Srbije.

U drugoj fazi Ministarstvo pravde podržaće inicijativu Sindikata za izmenu Zakona o platama državnih službenika i nameštenika.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.