Postupak šampanjac 1. decembra

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak "šampanjac" 1. decembra

Starešina Gradskog suda za prekršaje Beograda Zoran Pašalić izjavio da su predsednik Srbije i više državnih i fudbalskih fukcionera dobili poziv prekršajnog sudije po prijavi podnetoj protiv njih zbog nedoličnog ponašanja posle utakmice Srbija-Rumunija.

"Svi su dobili poziv za 1. decembar", kazao je Pašalić agenciji Beta navodeći da je policija podnela gradskom sudiji zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nedoličnog ponašanja na sportskoj priredbi. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Beogradska policija podnela je 16. oktobra prijavu protiv predsednika Srbije Borisa Tadića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, ministarke omladine i sporta Snežane Samardžić Marković, predsednika Skupštine Beograda Aleksandra Antića i Fudbalskog saveza Srbije kao pravnog lica.

Tadić, Karadžić, Antić i Samardžić-Marković su posle utakmice Srbija-Rumunija (5:0) 11. oktobra u Beogradu, nazdravili šampanjcem na stadionu Marakana u proslavi zbog plasmana na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Prema odredbama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, točenje i konzumiranje alkohola su zabranjeni na stadionima, kao i u krugu od jednog kilometra oko njih.

Tadić i Samardžić Marković izjavili ranije da će platiti kaznu ako su prekršili zakon.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.