Izvor: B92, 25.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poštovaoci obeležili Titov rođendan

Beograd -- Povodom 25. maja, nekadašnjeg Dana mladosti i rođendana Josipa Broza Tita, brojne delegacije obišle su danas njegov grob.

Titov grob, takozvanu "Kuću cveća", svakog 25. maja obiđe oko 2.500 ljudi. Velika poseta i uobičajni dekor, pionirske marame, štafete i Titove slike, nisu izostali ni ove godine. Prvi venac koji je položen na Titov grob poslala je njegova supruga Jovanka. Već u ranim jutarnjim satima počele su da pristižu delegacije i poštovaoci Josipa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Broza iz raznih krajeva bivše Jugoslavije.

Među prvim posetiocima "Kuće cveća" bili su članovi Motorističkog kluba "Orao" iz Maribora. Njih dvadesetak je svojim dvotočkašima došlo u Beograd da bi, kako kažu, odali počast čoveku koji je bio sličan njima.

"Tito je voleo seks, drogu i rok end rol, takvi smo i mi. Zato ga i poštujemo", rekao je predsednik Motorističkog kluba "Orao" Boris Dodić.

Zastave sa petokrakom i grbom bivše SFRJ bile su obeležje predstavnika organizacije "Četvrta mini Jugoslavija".

Predsednik njihovog beogradskog odbora, Tomislav Novaković, istakao je da je "Kuća cveća" "najveća svetinja našeg naroda". "Ona je za nas oltar i crkva u koju se kunemo", dodao je Novaković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.