Postignut dogovor za nesmetano snabdevanje tržišta mlekom

Izvor: Politika, 09.Sep.2010, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor za nesmetano snabdevanje tržišta mlekom

BEOGRAD - Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i kompanije „Imlek” dogovorili su se da „Imlek” obezbedi dovoljne količine mlečnih proizvoda kako bi se rešio problem sa kojim se stanovnici Srbije suočavaju već mesec dana, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako je navedeno, „Imlek” se na to obavezao na sinoćnjem sastanku na kome su razmatrana dva akutna problema u sektoru proizvodnje mleka koji moraju hitno da se reše, a to su finansijski položaj poljoprivrednih proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u sektoru mlekarstva i nesmetano snabdevanje tržišta dovoljnim količinama mleka.

„Imlek” se saglasio i sa stavom Ministarstva da je za partnerski odnos sa poljoprivrednicima od najveće važnosti da se otkupna cena mleka usaglasi sa zemljama u okruženju i EU,

Ministarstvo poljoprivrede na sastanku je iznelo plan dopunskih podsticajnih mera za ovaj sektor proizvodnje, kaže se u saopštenju.  

Tanjug

objavljeno: 09/09/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.