Izvor: Blic, 10.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poštanske marke sa sopstvenim likom

Poštanske marke sa sopstvenim likom

JP 'PTT saobraćaj Srbija' uvelo je novu uslugu, personalizovanu poštansku marku, na koju možete stavljati motiv koji želite, a koji nije u suprotnosti sa zakonom.

- Na marki možete štampati svoj lik, ali za sve autorizovane motive morate da nabavite saglasnost autora, objasnili su 'Blicu' u PTT-u. Korisnik ne sme da umnožava personalizovanu poštansku marku. Na sajtu kompanije piše da je nominalna vrednost markice 16,5 dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a rečeno nam je da štampanje košta 130 dinara po komadu. Najmanji broj marki koje možete štampati je 200, a kvalitet je identičan sa kvalitetom ostalih marki.

- Personalizovana poštanska marka će u procesu prerade pošiljaka biti tretirana isto kao i obična poštanska marka (biće poništena) - piše na sajtu PTT-a. Detaljno uputstvo za markice postoji na internet sajtu kompanije, a plaćanje se vrši isključivo u pošti.

R. Ž. Marković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.