Poslovni rezultati kompanije MTU za 2023. godinu: Profit preko 800 miliona evra, više zarade u proizvodnji nego održavanju motora

Izvor: TangoSix.rs, 01.Mar.2024, 09:55

Poslovni rezultati kompanije MTU za 2023. godinu: Profit preko 800 miliona evra, više zarade u proizvodnji nego održavanju motora

Kompanija MTU Aero Engines, koja od kraja 2022. godine posluje i u Srbiji, objavila je da je na globalnom nivou u prošloj godini prihodovala 6,3 milijarde evra i ostvarila profit u iznosu od 818 miliona evra.
Nemačka kompanija uvećala je prihode za 19% u odnosu na 2022. godinu dok je profit uvećan za 25%. Kompanija predviđanja da će u poslovnoj 2024. godini ostvariti prihod u iznosu od 7,3 milijarde evra
Kako je saopšteno, najveći generator prihoda za kompaniju je učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << u proizvodnji motora PW1100G-JM za avion A320neo. Ističe se da je kompanija više prihodovala u delu svog biznisa koji se odnosi na proizvodnju delova za motore nego u delu koji se bavi reparacijom njihovih delova (MRO).
Er Srbija i MTU planiraju da obeleže radove na prvom motoru repariranom u Novoj Pazovi a koji će se naći ispod krila nekog od Erbasova nacionalne avio-kompanije / Foto: MTU Maintenance Serbia MRO sektor je prihodovao 20% više u odnosu na prošlu godinu gde su najpopularniji motori za reparaciju bili PW1100G-JM koji se koristi na A320neo avionima i V2500 koji se koristi na Erbasovim A320 starije generacije (koje koristi i Er Srbija na svojoj A319/320 floti).
Kako je Tango Six izvestio prošle nedelje, srpsko postrojenje MTU-a u Novoj Pazovi dobilo je FAA, EASA i kineske sertifikate.
The post Poslovni rezultati kompanije MTU za 2023. godinu: Profit preko 800 miliona evra, više zarade u proizvodnji nego održavanju motora appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.