Poslednje informacije kompanije Viking o nastavku proizvodnje aviona CL-415

Izvor: TangoSix.rs, 27.Okt.2017, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednje informacije kompanije Viking o nastavku proizvodnje aviona CL-415

Kada je zvanično preuzeo Bombardijeov CL-215/-415 biznis 1. oktobra 2016. godine kanadski Viking Air nije iznosio u javnost svoje buduće planove za popularni protivpožarni avion. Sve do međunarodne konferencije posvećene SAR-u u organizaciji kompanije Tangent Link.
Alan Varns, jedan od najpoznatijih i najuticajnijih vazduhoplovnih novinara, nekadašnji urednik AFM-a, sada frilenser, u svom novom tekstu pričao je sa Kristijanom Bergeronom iz Vikinga o planovima kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << za ovaj avion:
– Potrošili smo neko vreme za ponovnu izgradnju poverenja u naše funkcije podrške kupcima. Utrošili smo značajna sredstva u proizvodnju rezervnih delova i stvaranje novog tima ljudi.
Baš pre nekoliko dana imali smo sastanak sa našom bazom korisnika u Evropi koji je dobro protekao. Dobili smo izvanredne povratne informacije o samom avionu. Ima još dosta posla da se uradi ali želimo da idemo dalje od stanja u kojem smo preuzeli program.
To je naš fundamentalni cilj i misija, da potvrdimo koliko smo optimistični o ovom tipu aviona i da demonstriramo posvećenost. Razgovaramo sa korisnicima o srednjoj i dugoročnoj viziji ove letelice.
Pitali su nas da li ćemo ponovo pokrenuti proizvodnju? Prioritet je za sada CL-415EAF (Enhanced Aerial Firefighting) model koji će biti prilagođen novim regulativama koje se pre svega tiču navigacije. Takođe, na njemu će biti obnovljen niz komponenti koje su zastarele.
-415EAF će stoga ispuniti dve strateške potrebe: prva su kratoročne potrebe trenutnih i novih kupaca a druga je zapravo platforma za novu avioniku. Nova avionika će tako biti ugrađena u novoproizvedene -415 koje ćemo onda nazvati CL-515. Sve ovo još nije plod konačne odluke, izrađujemo poslovni plan i očekujemo konačnu odluku sredinom iduće godine.  – rekao je direktor Vikinga Alanu Varnsu.


The post Poslednje informacije kompanije Viking o nastavku proizvodnje aviona CL-415 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.