Poslednja vest: Etihad i Montenegro potpisali dokument o strateškoj komercijalnoj saradnji

Izvor: TangoSix.rs, 04.Nov.2015, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja vest: Etihad i Montenegro potpisali dokument o strateškoj komercijalnoj saradnji

Kako javljaju crnogorski mediji Montenegro erlajns (Montenegro Airlines) i Etihad ervejz (Etihad Airways) potpisali su danas Memorandum o razumevanju o strateškoj komercijalnoj saradnji. Memorandum predstavlja „prvi korak u implementaciji strateške saradnje između crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika i nacionalne avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata“.
Prve informacije govore o tome da će Memorandum obezbediti podršku Etihada Montenegru u poboljšavanju organizacione >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << strukture u cilju što efikasnijeg menadžmenta, da će pomoći povećanju obima saobraćaja kroz koordinaciju sa „Etihad Partners“ avio-kompanijama, kao i da će Etihad pružiti pomoć u optimizaciji i efikasnijem upravljanju flote Montengro erlajnsa.
Spas za Montenegro u poslednjem trenutku? / Foto: Michel MourmansNavodi se da će „strateška komercijalna saradnja“ kroz Etihadov konsalting doprineti da se smanje operativni troškovi Montenegra i da se kompanija približi profitabilnom poslovanju. Takođe, cilj je da se poveća broj destinacija koje crnogorska nacionalna avio-kompanija opslužuje i da se poveća ukupni broj putnika tokom letnje ali i zimske sezone.
Crnogorski mediji naglašavaju da će Montenegro ostati u 100% vlasništvu države Crne Gore.
Etihad spasava u poslednjem trenutku?Montenegro erlajns je u prošloj godini poslovao sa gubitkom od 9,5 miliona evra, što je rekordan minus kada je reč o ovoj kompaniji.
U prvih šest meseci ove godine minus je 6,5 miliona, a sa minusom od 41 miliona sa kraja 2013. godine, ukupan gubitak preduzeća je 57 miliona evra. Pre nekoliko nedelja inspektori za privredni kriminal počeli su da proveravaju izveštaje ove kompanije za prošlu godinu, a ranije je, zbog finansijskih izvještaja iz 2013. godine, tužilaštvu podneta prijava protiv tadašnjeg predsednika odbora direktora Zorana Đurišića. Tužilaštvo je, međutim, prijavu odbilo.
Kompanija je poslednjih nedelja kritikovana i zbog visina mesečnih primanja zaposlenih. Kako se navodi u crnogorskim medijima, one nisu usklađene sa odredbama Vlade Crne Gore o visini plata u javnom sektoru.
Predsednik Sindikata pilota kompanije, Ljubiša Mihajlović, je u intervjuu za „Dan“ izjavio da je pet pilota napustilo kompaniju.
Za njihov odlazak Mihajlović je okrivio menadžment Montenegra jer nije ispunio dogovor.
– Pošto su dva renomirana kapetana napustila kompaniju prije ljeta, u junu smo razgovarali sa predsjednicom odbora direktora, Daliborkom Pejović, kako bismo zaustavili dalji odlazak i dogovorili se da se kapetanima povećaju letačke naknade između nula i 900 eura jer primamo mnogo manje nego kapetani u drugim kompanijama. On je naveo da je od osnivanja Montenegro erlajnsa 1994. godine 50 do 60 pilota napustilo kompaniju i da su u njoj piloti najmanje plaćeni, kada je reč o Fokerima i Embraerima.
Daliborka Pejović, predsednica odbora direktora Montenegra najavila je u februaru potpisivanje memoranduma o strateškoj poslovnoj saradnji sa Etihadom za jun ove godine uz polaganje velikih nada u ovu saradnju:
– Strateško partnerstvo sa Etihadom je velika šansa za promociju Crne Gore kao turističke i dostupne destinacije, koje će našoj aviokompaniji omogućiti pristup širokoj mreži tržišta svijeta. Konkretno, sporazum sa Etihad Airwaysom, koji nam je predočen, podrazumijeva bolje uslove za saobraćaj koju je razvio taj svjetski brend, korišćenje njihovih resursa i bolju optimizaciju flote tokom niske ili zimske sezone – rekla je Pejović u intervjuu portalu Analitika.

The post Poslednja vest: Etihad i Montenegro potpisali dokument o strateškoj komercijalnoj saradnji appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Etihad svija i Montenegro erlajnz u svoje jato

Izvor: B92, 04.Nov.2015

Montenegro erlajnz i Etihad ervejz potpisali su danas Memorandum o razumevanju o strateškoj komercijalnoj saradnji...Memorandum predstavlja “prvi korak u implementaciji strateške saradnje između crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika i nacionalne avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata“,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.