Posle sudske rokade, šah klub na ulici

Izvor: Politika, 16.Jul.2009, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle sudske rokade, šah klub na ulici

Loznički šahovski klub posle šest decenija postojanja ostao bez prostorija, koje su sudskom odlukom vraćene prethodnom vlasniku

Loznica – Posle više od šest decenija postojanja, loznički šahovski klub više nema svoje prostorije. U skladu sa zaključkom Opštinskog suda, izvršitelj je juče u pratnji policije sproveo prinudno iseljenje. Sav klupski inventar je iznet, a objekat je vraćen prvobitnim vlasnicima, porodici Kurtović.

– Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mnogo nepotrebnog odugovlačenja, prostorije su nam konačno vraćene. Porodici Kurtović imovina u stvari nikada nije ni bila oduzeta već sekvestrirana, dakle država je imovinu pomenute porodice privremeno koristila. U lozničkom kraju ima još toga što treba da nam se vrati, pored ostalog, potražujemo i 19 hektara u budućoj industrijskoj zoni – rekao je za naš list Miroljub Kurtović, iz Novog Beograda, unuk nedavno rehabilitovanog Pavla Kurtovića koji je kao narodni neprijatelj streljan u Šapcu 1944.

– Klub je praktično na ulici. Našli smo mesto gde ćemo skloniti inventar ali više od stotinu naših članova nema gde da se okuplja i igra. Nismo protiv vraćanja imovine, ali ovo je gradski šah klub i tražili smo da nam grad obezbedi adekvatne prostorije. Više puta smo se obraćali lokalnoj samoupravi, ali za sada imamo samo obećanja da će nam pomoći – kaže predsednik upravnog odbora ŠK „Loznica" Borivoje Skorić.

Podsetimo, predaja nepokretnosti je presudom Opštinskog suda u Loznici klubu naložena još lane u septembru, a u junu se, o čemu je naš list pisao, sudski izvršitelj vratio neobavljenog posla. Do odlaganja je došlo jer je pravni zastupnik kluba podneo zahtev za izuzeće predsednika Opštinskog suda u Loznici i Okružnog suda u Šapcu, ali se ispostavilo da je to bilo samo odlaganje neminovnog „mata".

Šah klub u Loznici postoji od 1948, posle fudbalskog je najstariji sportski kolektiv u gradu, i sada mu je preostalo samo da se uzda u obećanje gradske uprave da „neće dozvoliti njegovo gašenje" i da će za ovdašnje ljubitelje drevne igre „naći odgovarajući prostor".

S. Trifunović

[objavljeno: 17/07/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.