Posle šest meseci rata u Gazi, šef agencije UN zahteva ‘odgovornost za izdaju čovečanstva’

Izvor: Danas, 06.Apr.2024, 17:47

Posle šest meseci rata u Gazi, šef agencije UN zahteva ‘odgovornost za izdaju čovečanstva’

Šef Kancelarije UN za humanitarna pitanja (OCHA), Britanac Martin Grifits (Griffiths) je danas zahtevao da se "ponese odgovornost za izdaju čovečanstva" koju predstavlja šestomesečni rat Izraela protiv palestinskog pokreta Hamasa u Pojasu Gaze.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grasa Mašel, zamenica predsednika mreže The Elders i udovica Nelsona Mandele o „moralnom neuspehu u Gazi“: Izraelska blokada humanitarnih zaliha, hrane i čiste vode učinila je život noćnom morom

Izvor: Danas, 07.Apr.2024, 09:04

Nemilosrdna opsada Gaze mračni je odraz čovečanstva. Više od 100.000 Palestinaca je ubijeno, povređeno ili nestalo u poslednjih šest meseci, a ogromna većina su nevini civili koji ne snose nikakvu odgovornost za užasan napad Hamasa 7. oktobra 2023.

Nastavak na Danas...

Šest meseci od početka rata na Bliskom istoku

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Apr.2024

Rat u Pojasu Gaze, između Izraela i Palestinaca, koji danas ulazi u sedmi mesec, najsmrtonosniji je ikada vođen na toj maloj, opkoljenoj palestinskoj teritoriji, pokazuju podaci humanitarnih organizacija, UN i lokalnih vlasti Hamasa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.