Poskupljuje hleb u Čačku?

Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupljuje hleb u Čačku?

ČAČAK - Direktor čačanske privatne firme "Moka" Vladimir Čikiriz izjavio je da je sada već izvesno da će doći do korekcije cene hleba i da će hleb uskoro koštati od 35 do 40 dinara. Čkiriz kaže da "Moka" kao jedan od najvećih proizvođača hleba i peciva u Srbiji u ovom trenutku posluje nerentabilno, jer je cena brašna skuplja i do 40 odsto nego pre dve nedelje.

Poslednje poskupljenje cene hleba, koji proizvodi "Moka", bilo je pre desetak dana kada je cena korigovana sa 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na 25 dinara, što je uradila i većina ostalih pekara u Čačku.

"Cenu hleba podigli smo pre desetak dana za nepunih 10 odsto, a u međuvremenu cena brašna je povećana i do 30 odsto. Hleb je u okruženju i do 70 dinara, a u Čačku 25 dinara. To je nerealno i u ovom trenutku za rentabilno i cena hleba bi morala da bude od 35 do 40 dinara", objasnio je on.

Rast kursa evra, povećanje cena sirovina i energenata, najčešći su razlozi proizvođača za poskupljenja.

"Najveća stavka je brašno. Mlinari najavljuju nova poskupljenja. Čekamo da se cena brašna stabilizuje i onda da korigujemo cenu hleba", izjavio je Čikiriz. Prema njegovim rečima, nijedna pekara u Srbiji nema zalihe brašna kupljenog po staroj ceni.

Standard građana svakako će dodatno biti ugrožen, jer će uskoro biti povećane i cene mleka i mlečnih proizvoda u proseku za pet odsto. Trgovci u Čačku su već dobili nove cenovnike od "Imleka" na kojima piše da se moraju primeniti od 6. avgusta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.