Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2009, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posebna vrsta

Teorijski gledano, partizani su nas (uz pomoć Rusa, ako nije bilo obrnuto?) četrdeset i četvrte istovremeno oslobodili i okupirali. U istoriji Brozove Jugoslavije oslobođenje se dugo slavilo, a ideološka okupacije nije se smela pominjati. Brozova Jugoslavija se, beše njeno, raspala! Iz Brozove Jugoslavije zbrisali svi su izuzev Srba i Crnogoraca, a crna Srbija i još crnja Crna Gora, proglasili su se Jugoslavijom. Beše Sloba i Slobino vreme, behu i Mira i nemiri. Ko zna šta bi sa nama bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da nas Nato nije bombardovao, boreći se protiv režima Slobodana Miloševića koji je, ej, ugrozio interese Evrope i Amerike na Balkanu!? Opet smo istovremeno oslobođeni i okupirani. Takva nam je istorija pisana, oslobođenje i okupacija idu u istom paketu. Sluđeni smo, mali i nemoćni, ne znamo da li da se radujemo što smo oslobođeni ili da tugujemo što smo okupirani. Zaostali smo, i opet, primitivni. Ne znamo ko smo, šta smo i kakvi smo. I evo, po Brozovom receptu, najnovije srpske istorije; pad Miloševićevog režima se i zvanično i nezvanično proslavlja kao oslobođenje, a globalistička okupacije se ne sme pominjati. Okupaciju, na sopstveni rizik, pominju samo oni koji teško podnose ideološki mrak globalizacije.

Tek kada krojači najnovije srpske istorije odustanu od svog ideološkog šnajderaja i prebace svoju krojačnicu u neki drugi kraj sveta, biće nam jasno šta nam se dogodilo u oslobodilačkom mraku.

Ako nas ostave na miru oni koji nas leče od zaostalosti, preživećemo. Ako oni koji nam pomažu da nađemo sebe odustanu od svog plemenitog posla, za Srbiju ima neke nade. Zajahali su nas eksperti za sve i svašta, a koga oni zajašu tom nije potrebna druga nevolja. Eksperti za finansije nam, evo već više od osam godina, objašnjavaju zašto smo osiromašili kao nikad. Ako gladnom čoveku objasnite zašto je gladan biće mu, veruju eksperti, lakše da gladuje. Briga eksperte za ljudska prava koliko su ljudska prava ugrožena danas; bacili su se na proučavanje prošlosti u koju se nikada, nikada i opet nikada, nećemo vratiti, jer u prošlosti nema ničega izuzev krivaca za bedu u kojoj danas tavorimamo. Eksperti za politiku objašnjavaju; pobedili smo jednostranačko jednoumlje, sad se uspešno borimo sa višestranačkom pohlepom. Živimo u dve Srbije, druga Srbija se raduje što je prva Srbija izgubila sve ratove, posebno one koje nije vodila. Ej, kažu, gde bi nam bio kraj da smo na vreme poraženi! Šta nam sve nisu obećali eksperti za obećanja, u evo ih, pojačavaju obećanja. Eksperti su posebna vrsta ljudi. Bez njih bi bili niko i ništa, a s njima smo sve i svašta!

Nestrpljivo čekam 31 avgust. Taj je dan, kažu, određen za glasanje. Da li će vladajuća koalicija i v. d. srpski državnici uspeti da tamo gde se, fol, glasa, izglasaju Zakon o svojoj nedodirljivosti maskiran u Predlog zakona o informisanju? Biće to istorijski dokaz da smo, opet, istovremeno oslobođeni i okupirani. Gospođa N i neke druge gospođe biće oslobođene, a neko će opet biti okupiran. Posle novina, na redu su knjige. Da li srpski v. d, državnici, posebno eksperti vladajuće koalicije, razmišljaju o tome šta se događa u državama i sa državama u kojima je reč okupirana? Hoćemo li dočekati okupaciju reči, bez reči? Mića Danojlić je opisao „Muke sa rečima“, to su slatke muke u poređenju sa mukama bez reči! E, pa eksperti, uprkos tome što ste posebna vrsta, preterujete - plašeći se opisa sami se opisujete. Hoćete li 31 avgusta stvarno pokušati da dokažete da ste vi i vaša bratija slobodni onoliko koliko je reč reč okupir

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.