Izvor: RTS, 17.Jun.2021, 20:37

Posao za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta

Tokom pandemije - još jednom smo se uverili koliko je važno ulaganje u zdravstvo. Neke bolnice su renovirane, a neke se grade. Ulaže se u opremu - ali i u najbolje diplomce medicine. U toku je novo zapošljavanje. Sto najboljih diplomaca medicinskih fakulteta dobiće posao u 20 zdravstvenih ustanova širom Srbije.
Srpska medicina dobila je injekciju znanja, entuzijazma, posvećenosti... najbolji diplomci medicinskih fakulteta, njih 100, dobiće posao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Vukan Ivanović iz Zvečana dolazi sa Medicinskog fakulteta u Beogradu, Kristina Janković, sa Univerziteta u Nišu, studirali u dva grada, a imaju nešto zajedničko - prosečna ocena, tokom studija bila im je 10.
Sa malo manjim prosekom, prate ih njihove kolege sa Univerziteta medicinskih nauka u Kragujevcu i Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici - Željko Ivošević i Emir Mehmeti sa prosečnim ocenama - 9,89 i 9,73.
O tome gde vide sebe u budućnosti, razgovarali su sa ministrom zdravlja. Osim posla, dobiće specijalizaciju i doktorske studije.
"Želja svih nas je da međusobno sarađujemo, da radimo u Srbiji i da zdravstvo u Srbiji podignemo na još viši nivo", navodi Željko Ivošević.
Pojačanje stiže u 20 zdravstvenih ustanova širom Srbije.
"Znači mnogo, ne samo zbog zdravstvenog sistema, znači zbog svih građana Srbije, jer ovo su naša najbolja deca, oni su neko ko treba da bude naša budućnost, ko treba da leči nas. Smatram da je neophodno da uložimo u njih, da su oni to zaslužili i do sada smo preko 400 lekara na ovaj način zaposlili, i preko 700 sestara. Ukupno od 2014. od kada sam ministar, zaposlili smo preko 25.000 zdravstvenih radnika", navodi dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja.
A svi oni imaju gotovo iste ciljeve - da mlade generacije lekara međusobno sarađuju, da stvaraju neke nove kontakte i neke zdrave odnose na kojima će zdravstvo počivati.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.