Izvor: Glas javnosti, 16.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posada isprala u reku petrol koks sa barži

BEOGRAD - Zbog nedozvoljenog bacanja otpada u Dunav sa palube broda, republički inspektori zaštite životne sredine podneće prijavu protiv nemačke kompanije pod čijom je zastavom brod uplovio u Srbiju i kapetana broda, rumunskog državljanina Balana Danuta, saopštilo je juče resorno ministarstvo.

PLIVAJUĆE BARIJERE

Rafinerija nafte u Pančevu je saopštila da je preduzela sve potrebne mere za sprečavanje prodora derivata u otvoreni vodotok Dunava. U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koje prenosi Tanjug kaže se da je manje curenje derivata iz obaloutvrde u Dunav utvrđeno na potezu između pristana dva i tri, prilikom redovnog obilaska Republičke vodoprivredne inspekcije i kontrole pristaništa RNP u sredu 13. avgusta. Postavljene su i zaštitne plivajuće barijere koje služe za zaštitu vodotoka Dunava od izlivanja prilikom utovara i istovara naftnih derivata na pristaništu na Dunavu.

Inspektori su odmah zabranili dalje bacanje otpada u reku kako bi se sprečilo njeno veće zagađenje, javio je Tanjug. Prijave su podnete u skladu sa odredbama Zakona o postupanju sa otpadnim materijama, a predmet je prosleđen republičkom vodoprivrednom inspektoru radi preduzimanja daljih mera iz njihove nadležnosti.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.