Poruke pred Bajram

Izvor: RTS, 03.Jun.2019, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruke pred Bajram

Poslednji dan Ramazana i prvi dan Bajrama prava su slika našeg života – večito putovanje između tuge i radosti, straha i nade, prošlosti i budućnosti, prolaznosti i večnosti, siromaštva i bogatstva, bolesti i zdravlja, poručio je u bajramskoj poslanici Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović.
Kako je rekao, bog nas kroz veru uči kako da nađemo meru, a postom nam olakšava put spoznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istine i ukazuje na važnost da shavtimo i naučimo kako da razmišljamo svojom, a ne tuđom glavom.

Reis Nasufović je naveo da su poslednji sati Ramazana i prvi dani Bajrama vreme u kojem se spuštaju božanski darovi, koje treba da primimo raširenih ruku.
"Ako nismo do sada uradili, iskoristimo poslednje trenutke Ramazana i sakupimo snagu oprosta prema onima koji su nam naneli zlo ili nas na bilo koji drugi način povredili. Zato na sutrašnji dan, raširimo ruke za bratski zagrljaj prema svakom čoveku, a dlanove okrenimo prema nebu i molimo se za sve ljude kao i za sebe", rekao je Nasufović.
Osetili smo teškoću gladi i žeđi i nemojmo dozvoliti da naš komšija bude gladan i žedan, osetili smo lepotu zajedništva i nemojmo dozvoliti da pored nas, naš komšija bude usamljen, poručio je reis.
Predsednik Mešihada Islamske zajednice u Srbiji muftija Mevlud Dudić rekao je da je Ramazan muslimane učio strpljenju, solidarnosti, bratstvu i zajedništvu i ojačao im karakter. 
"Danas kada se približavamo Bajramu, danu nagrada, koje uzvišeni gospodar daje svojim iskrenim robovima i radujemo se njegovom nastupanju molimo Alaha uzvišenog da primi naš post i daruje nam obećanu nagradu tj. ulazak u džemnet na posebna vrata za postače pripremljene", naveo je Dudić.
Muslimani širom sveta, sutra dočekuju Ramazanski bajram, jedan od dva najveća muslimanska praznika kojim se obeležava kraj meseca Ramazana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.