Izvor: RTS, 17.Jan.2021, 17:53

Poruke podrške Mileni Radulović šire se društvenim mrežama: Ti si naša heroina

Ispovest glumice Milene Radulović (26) o preživljenom silovanju u poznatoj školi glume uzdrmala je javnost. Na društvenim mrežama šire se poruke podrške mladoj glumici, koja je skupila hrabrosti i slučaj prijavila policiji.
Glumica Milena Radulović (26) je u razgovoru za Blic rekla da ju je Miroslav Aleksić, čiju je školu glume pohađala, silovao kada je imala 17 godina i da se zlostavljanje ponavljalo, kao i to da ona nije jedina žrtva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << seksualnog nasilja u toj školi glume.

Policija je uhapsila Aleksića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje. Prema navodima medija, sutra će dati izjavu tužiocu.
Milena je putem Instagrama uputila poruku zahvalnosti inspektorki Vesni Gašić Stojković, poručujući da "žali što na Vesnu nije naišla ranije". 

Društvenim mrežama šire se poruke podrške Mileni Radulović zbog hrabrosti da izađe u javnost i institucijama prijavi zlostavljanje.

Milenu su podržale i poznate ličnosti, među kojima i Mirjana Karanović, Tihomir Stanić, Vlado Georgiev, Milan Marić, Nina Janković, Milena Vasić, Miodrag Radonjić i mnogi drugi.

"Ceo dan imam osećanje tuge i stida velikog u ime svih nas, u ime celog društva koje ne uspeva da zaštiti decu imam divljenje na odlucnosti i hrabrosti žrtava, Milene Radulović koju poznajem, koju cenim. Mi kao društvo ne bismo smeli uopšte, ne samo u ovom slučaju nego ni u jednom slučaju, da postavljamo pitanje zašto žrtve nasilja, u ovom slučaju seksualnog nasilja, zašto sad progovaraju, to je isto tako nedopustivo", rekao je Tihomir Stanić za RTS.

Među njima je i Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", koji je na Tviteru napisao da je to "jedna od priča za koju smo znali".

"Treba da smo kao društvo ponosni na devojke koje su imale dovoljno hrabrosti da ne ćute o onome kroz šta su prošle za vreme svog školovanja", napisao je Jurić, koji je Milenu u jednom od sledećih tvitova nazvao heroiniom.

Podršku Mileni Radulović uputile su i srpske političarke, među kojima i Zorana Mihajlović, Maja Gojković, Marija Obradović, Aleksandra Jerkov, kao i brojne nevladine organizacije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milena Radulović dala izjavu u policiji i poručila: Bez straha za bolje sutra

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2021

Glumica Milena Radulović ponovo se oglasila na društvenim mrežama nakon strašne ispovijesti da ju je u 17. godini silovao učitelj glume Mika Aleksić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.