Portparoli policije u poseti RTS-u

Izvor: RTS, 13.Maj.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portparoli policije u poseti RTS-u

Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, radi na programu reforme policije. Jedan od prioteta je poboljšanje odnosa policije i medija. Predstavnici Misije OEBS-a i MUP-a obišli su redakcije Informativnog programa i studija iz kojih se emituje program.
Posle obuke iz oblasti odnosa sa javnošću, posetom RTS-u završena je druga studijska poseta 27 portparola policijskih uprava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << širom Srbije. Portparolima policijskih uprava pružena je mogućnost uvida u standarde i praksu vodećih medijskih kuća.

"Ove posete što ćemo obići sve medijske kuće u Beogradu značiće nam za naš dalji rad. Razmenili smo iskustva sa kolegama novinarima sa kojima sarađujemo u svakodnevnom poslu", kaže portparol policijske uprave iz Pančeva Jovica Antonić.
Predstavnici Misije OEBS-a i Ministarstva unutrašnjih poslova obišli su redakcije Informativnog programa i studija iz kojih se emituje program.
"Javni medijski servis će u skladu sa svojim obavezama koji su propisani u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima i drugim medijskim zakonima ispoštovati sve svoje obaveze i pružiti maksimalnu podršku u blagovremenom informisanju građana i u saradnji sa policijom", napominje generalni sekretar RTS-a Stanislav Veljković.
Iz misije OEBS-a poručuju da je neophodno da policija medijima pruži pouzdane informacije, da bi mogli tačno da izveštavaju o radu policije. Veruju da mediji mogu pomoći rad policije, naročito na lokalnom nivou.
"Cilj današnje posete Javnom servisu i drugim medijskim kućama je jačanje veština portparola policijskih uprava kroz uvid u rad nacionalnih elektronskih i štampanih medija, pogotovo njihovih informativnih redakcija", ističe Denis Mszolani iz OEBS-a.
OEBS najavljuje da će i dalje podržavati inicijative u oblasti rada policije i aktivnosti usmerene na unapređenje komunikacije između policije i javnosti u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Susret portparola policije i novinara u „Politici”

Izvor: Politika, 14.Maj.2015, 18:30

Portparoli policijskih uprava MUP-a Srbije posetili su danas redakciju „Politike”. Sa našim gostima smo razmenili iskustva o praćenju događaja iz oblasti crne hronike i svakodnevnog rada policije, a razgovarali smo i o postojećoj saradnji MUP-a sa novinarima i kako bi se ona mogla ubuduće poboljšati....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.