Izvor: B92, 24.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica nije dozvolila ekshumaciju

Šabac -- Porodica ubijenog gardiste Dragana Jakovljevića nije dozvolila vojnim istražnim organima ekshumaciju njegovog tela.

Prema rečima oca Janka Jakovljevića, porodica nije potpisala nalog za ekshumaciju, jer je prihvatila nalaz obdukcije obavljene nakon nesreće, koja se desila 5. oktobra u kasarni Vojske Srbije i Crne Gore na Topčideru. "Smatramo da je 70 posto napisanog u obdukcionom izveštaju tačno i nećemo se složiti sa ponovnom obdukcijom. Naša je želja i odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se Dragan više ne dira", rekao je Jakovljević.

Prema tumačenju pravnog zastupnika porodice Jakovljević, odluku o ekshumaciji je moguće promeniti nalogom javnog tužioca.

Vojnici Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su 5. oktobra pod još nerazjašnjenim okolnostima a na zahtev specijalne komisije koju je formirao Vrhovni savet odbrane juče je izvršena ponovna obdukcija tela Milovanovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.