Izvor: B92, 12.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica iz barake ima stan

Beograd -- Porodica Nikolić, kojoj je početkom ove nedelje srušena baraka na Novom Beogradu, ima svoj stan u beogradskom naselju Borča.

Nikolići su tada optužili opštinsku vlast za bahato ponašanje ali je njihovu prevaru otkrilo rukovodstvo preduzeća Lasta, koje je Gordani Nikolić kao svojoj socijalno ugroženoj radnici 2001. godine dodelilo stan iz Fonda solidarnosti.

Suze i sumorna lica članova porodice Nikolić koji posmatraju ostatke montažne kuće koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je srušio opštinski bager emitovale su sve televizije.

Nikolići su se pred kamerama tada žalili da nemaju gde da provedu zimu ali se kasnije ispostavilo da je istina malo drugačija.

U Ugovoru o otkupu koji je potpisan sa preduzećem Lasta piše da je Gordana Nikolić već sedam godina vlasnica stana od 46 kvadrata, kaže Velibor Sovrović, generalni direktor "Laste".

"Mogu da vam kažem da je ona 2001. kao radnik ugostiteljstva 'Laste' dobila stan i 2005. ga otkupila. U međuvremenu je otišla u penziju. Ona je iskoristila pravo i na konkursu je bila na rang listi i Komisija joj je dodelila stan, a sve kasnije što se dešavalo nije u domenu Laste niti mene kao generalnog direktora", kaže Sovrović.

Predsednik opštine Novi Beograd, Željko Ožegović, za B92 kaže da ovako osetljivi slučajevi moraju prvo dobro da se ispitaju a ne da se unapred kvalifikuju kao socijalne priče.

On kaže da javnost za Nikoliće ne bi ni saznala da televizijski prilog nisu videli radnici "Laste", koji su o prevari odmah obavestili opštinu Novi Beograd i poslali im dokaze o stanu Nikolića.

"Imamo ovde ugovor o otkupu stana ali da oni taj stan izdaju i žive u baraci. Šta je bila ideja ja stvarno ne znam da li da dobiju novi stan ili da sredstva od inevstitora ali ovde se radilo o objektu koji je zaustavilo proces buduće izgradnje Vojvođanske ulice", objašnjava Ožegović.

Nova adresa porodice Nikolić se ne zna, pa Televizija B92 nije uspela da s njima stupi u kontakt. Tako nije dobijen odgovor na pitanje zbog čega su obmanuli javnost i prećutali da već poseduju stan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.