Izvor: B92, 04.Avg.2009, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica Higl i dalje u neverici

Pančevo -- Porodica Higl i dalje je u neverici zbog uspeha koje su Nađa i njen brat i trener Sebastijan postigli na Svetskom prvenstvu u Rimu.

Kada prođe medijska pompa, očekuje ih odmor, a zatim i nastavak mukotrpnog rada i treninga. Nadaju se poboljšanju uslova u kojima će od sada trenirati. Na pitanje kakvo je osećanje kada shvati da je najbolja na svetu, Nađa uz smeh odgovara: "Još nisam shvatila".

Uspeh Nađe Higl iznenadio je sve - i nju i njenog trenera, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i organizatore turnira koji o njima nisu imali nikakve podatke.

O problemima sa kojima su se do sada susretali tokom priprema za takmičenja, treninzima u neadekvatnim bazenima međutim sada nerado govore.

"Bilo je dosta problema i mislim da smo o njima dosta puta razgovarali. Ovo nije prilika. Jeste da je proradio neki inat, ali mislim da sada ne bi trebalo govoriti o tome”, kaže Nađa Higl.

"Nađa jedina nije imala visinske pripreme, jer roditelji to nisu mogli da priušte. Više od polovine sezone bili smo u Kruševcu. Nadam se da će se to od septembra promeniti”, kaže njen brat i trener Sebastijan.

Interesantno je da Sebastijan, koji je godinu dana stariji od Nađe praktično samouki trener, jer za to nije završio nikakvu školu, ali jeste bivši plivač.

To što joj je brat u isto vreme i trener za Nađu nije bio problem.

"On i ja smo razgraničili neke stvari. On i ja smo kod kuće brat i sestra, ali na bazenu - trener i plivačica. Ja znam šta želim, tako da nema problema”, kaže Nađa.

Nađin uspeh njenom ocu Draganu doneo je i interesantnu uspomenu - tetovažu na temenu.

Pošto je Dragan početkom godine sanjao da Nađa postiže odličan rezultat, dao je obećanje koje je sada morao da ispuni.

"Isprovocirali su me da kažem da ću se istetovirati na ćeli. Ona me je prešla - isplivala je rezultat koji je tu”, kaže Dragan Higl.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.