Izvor: Blic, 12.Jul.2016, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porinut tanker nosivosti 1.800 tona u kladovskom brodogradilištu

Zaposleni u kladovskom brodogradilištu uspešno su završili montažne radove novoizgrađenog tankera za prevoz naftnih derivata, dužine 86, širine 11,45 metara, i nosivosti 1.800 tona koji je razbijanjem šampanjca o pramac broda sa navoza brodogradilišta porinut u vodu.

To je drugi od četiri plovna objekta izgrađen za potrebe nemačko-olandske kompanije.

- Do polovine sledeće godine imamo ugovorene poslove za izgradnju 14 brodova i drugih plovila - kaže direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Brodogradilišta u Kladovu Milenko Lepojević.

Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo, istakao je da zaposleni u Brodogradilištu vraćaju imidž preduzeću koje je godinama bilo ponos opštine Kladovo.

- Zahvaljujući angažovanju vlasnika i poslovodstva privatizovanog preduzeća, brodogradilište se vratilo na tu poziciju. To nas raduje jer se otvaraju nova radna mesta koja će smanjiti broj nezaposlenih na evidenciji NSZ u Kladovu - dodao je Čučulanović.

U toku je sklapanje sekcija za dva tankera za prevoz naftnih derivata i jednog pontona čiji su naručioci brodovlasnici iz Holandije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.