Porfirije za oštrije mere RRA

Izvor: B92, 09.Apr.2011, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porfirije za oštrije mere RRA

Beograd -- Bilo bi dobro da novi Zakon o radio-difuziji predvidi da RRA može da izriče novčane kazne emiterima koji krše propise, kaže predsednik RRA vladika Porfirije.

U razgovoru za B92, on ističe da svrha postojanja Republičke radio-difuzne agencije (RRA) nije kažnjavanje, već razvoj radio-difuzije.

Ipak, prema rečima vladike Porfirija, cela populacija, a posebno maloletnici, moraju biti zaštićeni od neadekvatnih sadržaja na elektronskim medijima.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pri tom ukazao na poplavu rijaliti programa, koji su u svojoj suštini zasnovani na konfliktu i "svemu onome što je skaradno".

"Onda regulatorno telo mora da bude veoma budno. Kada se pojavi nešto novo, RRA donosi preporuku u kojoj ukazuje na eventualne devijacije u tom novom i emiteri su dužni da te preporuke uzmu u obzir. U suprotnom se preduzimaju sankcije", rekao je on.

Porfirije očekuje da novi zakon, na osnovu dosadašnjeg iskustva RRA, bude precizniji.

"Bilo bi veoma korisno za regulatorno telo, bez obzira na to ko u njemu bude sedeo, da mu se pruže efikasnije mere", istakao je on i naveo da su u nekim zemljama to upravo novčane mere.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RRA od sad kažnjava novčano?

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2011

Predsednik Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) vladika Porfirije izjavio je večeras da bi bilo dobro da novi Zakon o radiodifuziji predvidi da RRA može da izriče novčane sankcije emiterima koji krše propise...Svrha RRA nije kažnjavanje, nego razvoj radiodifuzije, ali mora da se vodi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vladika Porfirije: RRA da izriče novčane kazne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2011

BEOGRAD -..Predsednik Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) vladika Porfirije izjavio je večeras da bi bilo dobro da novi Zakon o radiodifuziji predvidi da RRA može da izriče novčane sankcije emiterima koji krše propise...Svrha RRA nije kažnjavanje, nego razvoj radiodifuzije, ali mora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.