Poreska uprava formalno predložila oduzimanje imovine

Izvor: Blic, 20.Apr.2011, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreska uprava formalno predložila oduzimanje imovine

Poreska uprava Srbije uputila je Ministarstvu finansija i Agenciji za borbu protiv korupcije predlog o brisanju radnog staža i oduzimanju imovine pojedincu kome u krivičnom postupku bude dokazano da je uzimao mito u pružanju određene usluge građanima.

To je danas potvrdio direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević.

Nakon izjašnjavana Ministarstva finansija o tom predlogu bi trebalo da se izjasni i vlada.

Radosavljević je ranije rekao da je bitno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da gradjani vide da se nešto radi na smanjivanju korupcije i da postoji volja države da se sa tim obračuna.

On je istakao da taj predlog može da bude primenjen kroz zakone koji se odnose na borbu protiv korupcije.

Radosavljević je rekao da je korupcija u Srbiji u porastu, i da to pokazuju sve analize koje se ovih dana sprovode, kao i da je najprisutnija u javnom sektoru, te da je gotovo zanemarljiva u privatnom.

Radosavljević je kazao i da bi postojanje sankcije, koja podrazumeva oduzimanje imovine i brisanje radnog staža, imalo preventivni karakter jer bi se svima stavilo do znanja šta ih čeka a ujedno bi i gradjanima vratili poverenje u državne institucije.

Povezane vesti: Radosavljević: Korupcija u porastu, najveća u javnom sektoru

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poreska uprava formalno predložila oduzimanje imovine

Izvor: EMportal, 20.Apr.2011

Poreska uprava Srbije uputila je Ministarstvu finansija i Agenciji za borbu protiv korupcije predlog o brisanju radnog staža i oduzimanju imovine pojedincu kome u krivičnom postupku bude dokazano da je uzimao mito u pružanju određene usluge građanima, potvrdio je danas direktor Poreske uprave Dragutin...

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.