Izvor: B92, 21.Mar.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porast osuđenih maloletnika

Beograd -- Profesor beogradskog Pravnog fakulteta Đorđe Ignajtović izjavio je da zabrinjava porast broja maloletnika osuđenih zbog nasilja.

Ignjatović je naveo da je porast naročito zabeležen kod krivičnih dela izvršenih u grupi. On je, na međunarodnom skupu o "Krivično pravnim pitanjima maloletničke delinkvencije", izneo podatak da je u poslednjih 15 godina nešto manje od 4.000 maloletnih lica godišnje u Srbiji prijavljeno zbog izvršenja krivičnih dela i da to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ukupnoj strukturi prijavljenih osoba čini manje od pet odsto.

Ignjatović je naveo da se maloletnici najčešće javljaju kao počinioci razbojništva, 28 odsto, zatim krađa, a istaknuto je i njihovo učešće u krivičnim delima nanošenja telesnih povreda.

Na ovom skupu učestvuju pravnici iz Austrije, Slovenije, Makedonije, Rusije, kao i predstavnici srpskog pravosuđa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.