Izvor: Glas javnosti, 04.Jul.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplavljena sela oko Čačka

ČAČAK - Zbog obilnih padavina u okolini Čačka poplavljena su sela Goričani, Mršinci, Žaočani i Zablaće. Rečice i potoci u tim mestima su nabujali i poplavili veliki broj poljoprivrednih površina. U nekoliko kuća ušla je voda, a poplavljene su štale, plastenici i drugi pomoćni objekti.

Obilne padavine prethodnih dana nanele su velike štete u opštini Lučani, gde se oko 50 domaćinstava našlo pod vodom. Štete su pričinjene i na lokalnim putevima i obradivim površinama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a došlo je i do novih klizišta. Velike štete pričinjene su usevima u nekim selima između Gornjeg Milanovca i Ljiga, gde je nabujala rečica oštetila i deo ibarske magistrale.

Oko 300 kuća je poplavljeno u opštini Ub, posle obilnih padavina koje su taj kraj zadesile proteklih dana.

Načelnik Štaba za elementarne nepogode Uba Branislav Sarić izjavio je da problema ima i u samoj varošici i u selima. Sarić je rekao da se voda povukla iz poplavljenih kuća u samom Ubu, ali da su ta domaćinstva i dalje okružena vodom. Zbog poplavljenih bunara, voda nije za upotrebu u 21 domaćinstu, ali obezbeđene su cisterne sa vodom za piće, javili su lokalni mediji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.