Izvor: B92, 10.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pooštrena kontrola na granici

Beograd -- Na svim graničnim prelazima biće pooštrene kontrole putnika, prtljaga i prevoznih sredstava koji dolaze iz Turske.

To je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika Uprave za veterinu pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva zdravlja i Uprave carina.

Iz Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede navode da je u skladu sa zakonskim propisima i važećom naredbom unošenje živinskog mesa, jaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i drugih živinskih proizvoda zabranjeno, pa će ove proizvode nadležni organi oduzimati od putnika i neškodljivo uništavati.

Na današnjem sastanku razmatrana je aktuelna situacija u vezi s pojavom ptičijeg gripa u Turskoj i rizik unošenja virusa u Republiku Srbiju putem unošenja proizvoda živinskog porekla kao ličnog prtljaga putnika. Dogovoreno je i sprovođenje procedura na graničnim prelazima da bi se sprečili rizici unošenja virusa ptičjeg gripa u našu zemlju. Upućen je i apel svim građanima i putnicima da ne unose u zemlju proizvode i sirovine poreklom od živine, jer će oni biti zaplenjeni i uništeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.