Izvor: Blic, 30.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponuda i tražnja

Ponuda i tražnja

Vest nedelje na Produktnoj berzi u Novom Sadu je da je pšenica dostigla cenu od 10,80 din/kg. Ostale bitne karakteristike trgovanja: ukupan promet u porastu u odnosu na prethodni izveštajni nedeljni period i iznosi 2.865 tona robe ili vrednosno 28.332.150,00 dinara, pad broja zaključenih ugovora, što konsekventno navodi na zaključak da su zaključivani pojedinačni poslovi u većim lotovima.

U trgovanju pšenicom ostvaren je najveći promet - 1.750 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tona. Cena se kretala u dijapazonu od 10,48-10,80 din/kg ( sa PDV), sa izraženom tendencijom rasta. Blagi rast cene pšenice u kontinuitetu jasno usmerava tržišne procene ka daljem postepenom rastu, tim pre što je kraj nedelje obeležio dostizanje psihološke cenovne barijere, što može da bude samo okidač za realizaciju tih procena.

Za razliku od pšenice, tržište kukuruza sa aspekta cene veoma je stabilno. Trgovalo se ukupno količinom od 1.050. tona, a cena se kretala u rasponu od 7,99 do 8,10 din/kg ( sa PDV) što je na apsolutno istom nivou kao i prethodnih nedelja.

Od ostalih roba, trgovalo se sojinom sačmom 44 odsto proteina ( cena 24,07 din/kg), semenskom pšenicom (cena 16,20 din/kg) i pšenicom belijom (19,44 din/kg).

Pišite, predlažite, naši stručnjaci će vam odgovoriti:

E-mail: redakcija@blic.co.yu

if(!window.goAdverticum)document.write('');if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(31711);

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.