Izvor: B92, 19.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo mere protiv ptičjeg gripa

Novi Sad -- U Vojvodini ponovo aktivirane mere za sprečavanje pojave i širenja ptičjeg gripa.

Posle prvog slučaja ptičjeg gripa u južnom delu Mađarske, u pograničnom delu Vojvodine ponovo su, pre sedam dana, aktivirane mere za sprečavanja pojave i širenja te zarazne bolesti. Mere se sprovode u selima opštine Sombor, a to su Bezdan, Kulut, Bački Breg i Bački Monoštor, a u opštini Apatin u selu Kupusin.

Direktor Uprave za veterinu Dejan Krnjajić kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << živina ne sme biti držana na otvorenom, ukinut je uvoz ili provoz živine ili živinskog termički neobrađenog mesa iz Mađarske. "Sprovešćemo stroge kontrole kako bismo mogućnost da virus uđe smanjili na najmanju moguću meru", kaže on.

Sem u Zapadnobačkom okrugu, mere su aktivirane u Severnobačkom i Banatskom okrugu. "Ako se svi budu pridržavali upustava, veoma je mala mogućnost da se novi slučaj ptičjeg gripa pojavi u Srbiji", kaže Krnjajić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.