Ponavlja se suđenje kobri zbog upucavanja kolege

Izvor: Mondo, 01.Okt.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavlja se suđenje "kobri" zbog upucavanja kolege

Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je pripadnik vojne jedinice "Kobre" Nemanja Ilić bio osuđen na pet godina zatvora zbog upucavanja kolege u kasarni "Vasa Čarapić" u decembru 2014. godine i naložio da mu se ponovi suđenje.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Presuda, kojom je Ilić bio osuđen za krivično delo ubistvo, prema obrazloženju Apelacionog suda, ukinuta je zbog bitnih povreda krivičnog postupka, "jer ne sadrži dovoljne i jasne razloge o činjenicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje su predmet dokazivanja, iz čega je proisteklo pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje".

Zbog toga se prema stavu Apelacionog suda, za sada ne mogu prihvatiti činjenični i pravni zaključci prvostepenog suda.

Ilić je ukinutom presudo bio osuđen jer je 8. decembra 2014. godine kasarni Vasa Čarapić lišio života kolegu M.D. tako što je ispalio projektil iz pištolja za vreme smene u kojoj su zajedno bili angažovani radi zadatka.

U toj presudi se navodi da je Ilić rukovao pištoljem protivno Pravilniku o ovlašćenim sluzbenim licima, načinu primene ovlasćenja i obavljanju zadataka i poslova Vojne policije, koji tačno određuju situacije kada se sme upotrebiti i koristiti vatreno oruzje.

Pri tome je kako se dalje navodi u ukinutoj presudi, bio svestan da nepravilnim i nepropisnim rukovanjem moze doći do posledice, imajući u vidu da je prosao posebnu obuku i bio upoznat sa propisima.

Takvim svojim radnjama naneo je M. D. povrede tešku i po zivot opasnu telesnu povredu koja se zavrsila smrtnim ishodom, navodi se u ukinutoj presudi.

Na tu presudu žalio se samo Ilićev branilac.

(Kraj) mlj/dž

NNNN

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ponavlja se suđenje "kobri" zbog upucavanja kolege

Izvor: Blic, 01.Okt.2016

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je pripadnik vojne jedinice "Kobre" Nemanja Ilić bio osuđen na pet godina zatvora zbog upucavanja kolege u kasarni "Vasa Čarapić" u decembru 2014. godine i naložio da mu se ponovi suđenje...Presuda, kojom je Ilić bio osuđen za krivično delo ubistvo,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.