Izvor: B92, 13.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomor ribe kod Kikinde

Kikinda -- U Banatovom kanalu, na delu od Kikinde do sela Bašaid, danas se dogodio pomor ribe.

To je potvrdio republički vodoprivredni inspektor za Severnobanatski okrug Stevan Micković. Pomor ribe prijavili su članovi Sportskog udruženja ribolovaca "Šaran", koji su Beti rekli da se izdaleka može primetiti da po površini vode plutaju štuke, šarani, babuške i druge vrste ribe.

Miković je, posle obilaska kanala, ocenio da je voda zagađena i da izgleda "kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kanalizacija".

On je najavio da će u četvrtak, 15. marta ekipa sa novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta uzeti uzorak zagađene vode kako bi se utvrdilo poreklo zagađenja.

Miković je ocenio da je moguće da je neko dovezao otpadne vode cisternom i ispustio ih u kanal jer obližnja klanica "Matijević" već godinama ne radi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.