Pomoći ćemo radnicima RTV Priština

Izvor: S media, 14.Nov.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoći ćemo radnicima RTV Priština

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović naveo je danas da je Vlada Srbije pronašla način da pomogne radnicima RTV Priština, odnosno TV Most koji treba da ostanu bez posla.

"Pošto je u RTS-u u toku racionalizacija koja se odnosi i na radnike RTV Priština, na inicijativu Ministarstva za Kosovo i Metohiju i u dogovoru sa rukovodstvom RTS-a našli smo rešenje da izmedju 100 i 130 radnika ostane u TV Most, a da deo koji živi van Pokrajine, javni servis angažuje u svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dopisništvima", navodi se u izjavi Bogdanovića.

Dodao je da će Ministarstvo za Kosovo i Metohiju izdvojiti deo sredstava i finansijski pomoći da TV Most opstane.

"Jedini uslov je da rukovodstva RTS-a i TV Most sami procene potrebe, strukturu ljudi, izvrše racionalizaciju i regulišu svoju tehničko-poslovnu saradnju do kraja godine. Nadam se da nikome ne treba da objašnjavam zašto je važno prisustvo javnog servisa u Pokrajini", izjavio je ministar.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo za Kosovo i Metohiju će u zavisnosti od raspoloživih sredstava, pomoći i ostale srpske medije kako bi opstali jer je njihova uloga u informisanju srpske zajednice od izuzetnog značaja.

"Ovom finansijskom pomoći, Ministarstvo za Kosovo i Metohiju nikako ne želi da utiče na medije, jer smo se uvek zalagali za slobodu i nezavisan položaj medija, već samo želimo da srpski mediji u Pokrajini opstanu u ovom teškom vremenu", naveo je Bogdanović.

Generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić rekao je juče da se sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem dogovorio da vlada godišnje izdvaja milion evra za rad srpske mreže medija na Kosovu.

Takav način finansiranja rešiće i problem zapošljavanja oko 150 od 277 otpuštenih radnika RTV Priština koji će ostati da rade u medijima u Pokrajini, rekao je Tijanić.

Društvo novinara Kosova i Metohije i Udruženje novinara Srbije pozvali su juče Bogdanovića i Tijanića da srpske novinare u Pokrajini lično informišu o najavljenoj vladinoj podršci mreži srpskih medija.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.