Izvor: B92, 02.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za napadača

Gornji Milanovac -- Udruženje samostalnih privrednika Gornjeg Milanovca počelo je prikupljanje pomoći porodici Nebojše Miladinovića.

Nebojša Miladinović nedavno je ranio dve osobe i zapalio sedam kancelarija filijale Poreske uprave u tom gradu, a novčana pomoć čije je prikupljanje u toku treba da omogući njegovu odbranu pred sudom i da pomogne njegovoj porodici. Milan Đukanović, potpredsednik Udruženja od 1.500 članova, kaže da niko ne opravdava Miladinovićev nasilnički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čin i ranjavanje ljudi, ali da je bio izazvan.

"Pomoć će biti prikupljana širom Srbije jer su svi samostalni privrednici ugroženi neviđenom poreskom politikom i nepravdom. Cilj Udruženja je da bude utvrđeno ko je sve pucao u zgradi opštine Gornji Milanovac i šta je Miladinoviću obećano. Reč je o poštenom i čestitom radniku, i vidi se da nijednog trenutka nije imao nameru da izbegne plaćanje poreza ili izigra državu, ali nije mogao da se pomiri s kaznom od 120.000 dinara koja mu je određena jer je tri dana zakasnio sa uplatom poreza. Možda je i bolje da bude u zatvoru nego da se muči s drvenim trupcima i da ništa ne može da zaradi", rekao je Đukanović.

Đukanović nije rekao šta će se dogodiiti ako još neko od privrednika možda ne bude mogao da se pomiri s kaznom za neplaćen porez.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.