Izvor: RTS, 17.Maj.2021, 16:30

Pomoć iz Vojvodine narodnoj kuhinji na KiM

Narodnoj kuhinji "Majka devet Jugovića" u Prekovcu kod Novog Brda dopremljeno je 22 tone pomoći u hrani, higijenskim sredstvima i drugim potrepštinama.
Pomoć u hrani, kućnoj hemiji i sredstvima za higijenu obezbedili su Vlada AP Vojvodine i Crveni Krst Novog Sada, prenela je RTS-u Svetlana Stević iz organizacije "Majka devet Jugovića".

"Kamion pomoći koju su nam poslala naša braća iz severne srpske pokrajine stigao je danas. Ima razne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << robe, kako u hrani tako i u hemiji i sredstvima za higijenu. Vrednost pošiljke je pet miliona i sedamsto hiljada dinara i namenjena je narodnim kuhinjama", navela je Svetlana Stević.
U Narodnoj kuhinji svakodnevno se pripremaju obroci za 2.200 korisnika iz novobrdskog, ali i regiona Kosovskog Pomoravlja, Kline i za učenike Bogoslovije u Prizrenu i potrebe manastira na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.