Izvor: B92, 08.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć gladnima u Gornjem Milanovcu

Gornji Milanovac -- Novinari lokalnog lista GM pres u Gornjem Milanovcu apeluju da se pomogne gladnima u tom kraju.

Oni su uputili apel građanima rudničko-takovskog kraja da hitno pomognu korisnicima narodne kuhinje koja je zatvorena pre osam dana. Urednik lista Petar Jeremić rekao je da bi mesečnim izdvajanjem tri dinara 50.000 stanovnika opštine Gornji Milanovac obezbedilo hranu za 120 korisnika narodne kuhinje.

"Oni sada gladuju i svakodnevno sa praznim šerpama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obijaju pragove Crvenog krsta, koji nema novca za njihove potrebe. Ne dozvolimo im da izvrše samoubistvo, uplatimo svi po tri dinara", navodi se u apelu.

Sekretar Opštinskog odbora Crvenog krsta Tomislav Marković rekao je da su proteklih dana uputili 150 pisama na razne adrese za pomoć da narodna kuhinja ponovo počne da radi, ali da je stigao samo jedan odgovor.

U budžetu Skupštine opštine su planirana sredstva za ove namene, ali zbog višemesečnih političkih prepoucavanja, nije izvršen rebalans tako da pare stoje a pojedini građani nemaju ni parče hleba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.