Izvor: B92, 01.Sep.2009, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć deci bez roditelja

Kragujevac -- Udruženje "Šumadija tekstil" iz Kragujevca, povodom početka nove školske godine, poklonilo je garderobu deci bez roditeljskog staranja u Domu "Mladost".

Ova donacija namenjena je štićenicima koji idu u osnovnu školu, dok će deca starosti do šest godina novu odeću dobiti sledeće nedelje. Deca iz Doma "Mladost" nisu krila oduševljenje dok su otvarala kese sa novom garderobom koju će već sutra obući u školu. Navikli su, kažu, da dobijaju odeću, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uglavnom dobro očuvanu koju je već neko nosio.

Kragujevački tekstilci, znajući da budžet Doma "Mladost” nije dovoljan da podmiri sve potrebe, rešili su da obraduju decu novom odećom. U kese su spakovali pantalone, trenerke i dukseve.

Dom "Mladost” takođe kupuje garderobu za decu, ali u meri u kojoj budžet to dozvoljava. Štićenici brzo prerastu odeću, pa je nasleđuju mlađe generacije.

Ovog puta prioritet u dobijanju paketa imali su štićenici koji pohađaju osnovnu školu, kažu u udruženju "Šumadija tekstil".

Međutim, već naredne nedelje novom garderobom pokušaće da izmame osmeh na licu I štićenicima uzrasta do šest godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.