Izvor: Blic, 27.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomen Srbima iz Slavonije

Pomen Srbima iz Slavonije

BEOGRAD (Tanjug) - Ne smemo zaboraviti one koji su pre 10 godina postradali samo zato što su pripadali jednom narodu, rekao je danas u Sabornoj crkvi patrijarh Pavle posle pomena žrtvama egzodusa u Zapadnoj Slavoniji.

'Imamo i mi svoje grehe i krivice ali zločin je suditi nekome samo zato što pripada srpskom narodu i veri pravoslavnoj', dodao je patrijarh posle molitve za spas duša nevino postradalih Srba. 'Gospode, urazumi naše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neprijatelje jer zlim delima ne mogu pomoći ni sebi ni svom narodu a ni čovečanstvu', rekao je on podsetivši tako na proglas kojim je 1991. godine naloženo Srbima iz Zapadne Slavonije da u roku od 48 sati napuste domove. Oni koji su ostali, tragično su stradali a njihove kuće su spaljene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.