Poljoprivrednici odblokirali put Pančevo-Beograd

Izvor: S media, 04.Jun.2011, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivrednici odblokirali put Pančevo-Beograd

Pregovori izmedju poljoprivrednika i Ministarstva poljoprivrede su završeni danas oko 14 časova. Nakon šest dana blokade puteva ne baš zadovoljni poljoprivrednici vratili su se svojim kućama.

Poljoprivrednici koji protestvuju u Pančevu danas su, nešto posle 14 sati, povukli svoje traktore i mehanizaciju sa novog beogradskog puta, čime je prestala šetodnevna blokada te saobraćajnice zbog nezadovoljstva zemljoradnika vladinom Uredbom o subvencijama poljoprivredi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Dogovor postignut; Bez blokade puteva

Odblokirana većina puteva(VIDEO)

Prestanak protesta usledio je nakon što je do zemljoradnika stigla informacija o postignutom dogovoru sa predstavnicima Ministratstva poljoprivrede, koju im je lično pročitao potpredsednik Skupštine akcionara poljoprivrednika Zoran Sefkerinac.

Posle čitanja odluke, Sefkerinac je pozvao poljoprivrednike da krenu svojim kućama i obaveste ostale zemljoradnike o završetku bliokade puteva u Vojvodini. On se u ime zemljoradnika izvinio građanima Srbije zbog uznemiravanja i zahvalio policiji na korektnoj saradnji.

Dok je Sefkerinac čitao odluku poljoprivrednicima i preko predstavnika medija upućivao izraze izvinjenja građanima Srbije, okupljeni poljoprivrednici su negodovali i tražili da se građanima javno izvinu i ministar poljoprivrede Dušan Petrović i njegov i pomoćnik Miloš Milovanović.

Zemljoradnici su, komentarišući postignuti dogovor, naglašavali da nisu oduševljeni odlukom, ali da je ipak prihvataju.

U Vladi Srbije danas pre podne postignut je dogovor da se isplata subvencije u vrednosti 14.000 dinara po hektaru (ha), za posed veličine do 30 ha, biti isplaćena do kraja ove godine, a za parcele od 30 ha do 100 ha od 1. januara 2012. godine

Sefkerinac je najavio da će danas u 15 sati u Novom Sadu biti održana konferencija za novinare predstavnika poljoprivrednika koji su od ponedeljka blokirali glavne prilaze Novom Sadu, Pančevu, Vršću, Kovinu i mnogim drugim mestima širom Vojvodine.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.