Izvor: B92, 30.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Politika" prvi put profitabilna

Beograd -- Kompanija Politika novine i magazini ove godine će po prvi put poslovati profitabilno.

Očekivani prihodi su 33 miliona evra, a planirana dobit biće približno milion evra, izjavio je generalni direktor "Politike" Srdjan Janićijević. "U prošloj godini gubitak je bio 2,6 miliona evra, a već u prvom polugodištu ove godine 'Politika' je u plusu od oko milion evra", rekao je on.

Politika novine i magazini je zajedničko preduzeće nemačke medijske kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << VAC (WAZ) i akcionarskog društva Politika, čiji su udeli 50:50.

"Zadovoljni smo onim što je postignuto, a naš naredni korak će biti ulaganje u kvalitet novine, a pre svega matičnog lista, 'Politike'. Sva istraživanja medijskog tržišta u Srbiji su utvrdila da 'Politiku' čita najobrazovaniji, imućniji segment društva", naglasio je Janićijević.

"Ne takmičimo se da drugim dnevnim listovima cenom, nagradnim igrama i objavljivanjem senzacija već sadržajem", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.