„Politika a. d.” darivala Grafičku školu

Izvor: Politika, Tanjug, 17.Nov.2009, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Politika a. d.” darivala Grafičku školu

„Politika a. d.” poklonila je savremenu grafičku mašinu, od neprocenjive vrednosti za praktičnu i teorijsku nastavu, novobeogradskoj Grafičkoj školi u Ulici Otona Župančiča. Zahvaljujući donaciji srednjoškolci će iz ove kuće znanja izlaziti bogatiji za radno iskustvo na modernom tehnološkom dostignuću, kakvim se ne mogu pohvaliti prethodne generacije.

Primopredaju novog učila juče su u školskoj radionici ozvaničili Sonja Liht, predsednica Upravnog odbora „Politike >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << a. d.”, i Žarko Obradović, ministar prosvete.

– Ideja za donaciju rodila se pre kratkog vremena. Savremena mašina, koju je „Politika” već imala, nije nam odgovarala zato što štampa premali broj primeraka. Mnogo je bolje da je poklonimo školi koja priprema buduće grafičare nego da je ponekad koristimo. U skladu sa socijalnom odgovornošću, „Politika” je darodavac bez obzira na probleme sa kojima se susreće i zato je ovaj dan nama vrlo važan – kazala je Sonja Liht.

Njoj, kao i rukovodstvu „Politike”, na nesebičnom daru za ovdašnje obrazovanje zahvalio je ministar prosvete.

– Sa zadovoljstvom smo prihvatili ponudu, tako je Grafička škola dobila veoma vredan poklon i po ceni i po funkciji. A u saradnji sa „Politikom” planiramo promociju obrazovanja i specijalno nagrađivanje najuspešnijih učenika – najavio je Obradović.

Nova mašina najmodernija je među uređajima koje škola poseduje.

– Ovako vredna donacija do sada nije ušla u našu školu, a možemo se pohvaliti nizom mašina koje prate razvoj grafičke tehnologije – zaključila je Jadranka Jovanović, direktorka Grafičke škole.

Ova kuća znanja ugostila je i druge predstavnike najstarijeg lista na Balkanu, opštine Novi Beograd i Gradskog Sekretarijata za obrazovanje, kao i najviše prosvetne institucije.

M. S.

[objavljeno: 18/11/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.