Politika: Ruski avioni iz Niša prevoze srpsku pomoć za Alep

Izvor: RTS, 17.Okt.2016, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Politika": Ruski avioni iz Niša prevoze srpsku pomoć za Alep

Ministarstvo odbrane Srbije donelo je odluku da u sirijski grad Alep pošalje humanitarnu pomoć u kojoj će biti po 10 tona jestivog ulja, šećera i brašna, piše "Politika”.
U paketu pomoći koji su pripremili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nalaze se i odeća, obuća, elektroagregati, lekovi i potrošni medicinski materijal, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Politika.
Pomoć će, kako je planirano, preuzeti ruski transportni avioni, i to sa aerodroma „Konstantin Veliki” u Nišu odakle će je transportovati za Siriju, piše list.
Ruska strana je, kako Politika saznaje u Ministarstvu odbrane, otpočela pripremu za ovu humanitarnu akciju i zatražila dozvolu za prelet svoja dva vazduhoplova, a još nije utvrđen tačan datum kada će ruski avioni sleteti u Niš.
Humanitarnu operaciju, koju je Rusija organizovala za stanovnike Alepa, kako je rekao zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov, podržale su Belorusija i Jermenija koje su već uputile ogromnu pomoć Sirijcima, dok će to tek učiniti Srbija, Kina, Azerbejdžan, Indija i Kazahstan, piše Politika.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Politika: Ruski avioni iz Niša prevoze srpsku pomoć za Alep

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Okt.2016, 08:05

Ministarstvo odbrane Srbije odlučilo je da u sirijski grad Alep uputi humanitarnu pomoć a transport robe će sa niškog aerodroma obaviti ruski avioni, piše "Politika" u izdanju od utorka.   Prema navodima lista, u paketu pomoći koji su pripremili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, naći će...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.