Izvor: Glas javnosti, 12.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politička računica

GORNJI MILANOVAC - Zahvaljujući Nadzornom odboru JKP, čijim članovima je bio sumnjiv završni račun za prošlu godinu, bivše rukovodstvo JKP ne može više da se hvali i tvrdi da je ovo preduzeće prvi put u istoriji poslovalo pozitivno. Po njihovom završnom računu iskazani dobitak preduzeća bio je 1.107.080 dinara.

Međutim, nakon angažovanja Nezavisne revizorske kuće “Konsultant - Revizija” ustanovljeno je da je JKP, zapravo, prošle godine poslovalo sa gubitkom od 3.654.920 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dinara, odnosno, da je bivše rukovodstvo sačinilo lažni izveštaj i to, kako se čulo u diskusijama na sednici opštinskog veća, u cilju predizborne kampanje na kojoj je aktivno učestvovao i tadašnji direktor JKP Dragan Petrović, koji je bio “viđen” u fotelji predsednika opštine. Takođe, prema tom izveštaju, JKP je naneta i dodatna šteta u iznosu od 224.000 dinara.

Mnogo polemike među većnicima izazvao je predlog Slavoljuba Radivojevića, direktora RJ Ekonomsko-finasijski poslovi JKP, da završni račun za 2007. godinu ne treba ispravljati, već da se gubitak iskaže u poslovanju za ovu godinu.

Predsednik opštine Dražimir Marušić koji će, kako je najavio u cilju potpunog sagledavanja situacije, u JKP uputiti opštinskog budžetskog inspektora i pored toga što već postoje izveštaji Nezavisne revizorske kuće i Nadzornog odbora JKP. Posle toga će biti doneta odluka o daljim koracima prema onima koji su sačinili ovakav izveštaj o poslovanju JKP.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.